sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Mistä nää kertoo I

”Kertooko nää laulut sun elämästä ?” kysäisi keittäjä koulussa. Niin. Osin joo osin ei. Kaikilla biiseillä on toki joku kosketuskohta minuun.” Afrikan äänet” on ihan suoraan elettyä elämää ja kun nyt taas lauloin biisiä oli siinä asioita, jotka olin jo unohtanut pallon alapinnalla asumisesta. Yhden sortin päiväkirja siis. ” Auringon nousun aikaan” on niitä fiiliksiä kun nuorena ajokortittomana huristelitiin pitkin lähitienoita kaverin  Toyotan (joskus Datsunin) kyydissä. Tupakkia paloi ja Wunderbaum tuoksui keltaisen rypsipellon vilistäessä tuulilasin edessä. Talvella istuttiin autossa torilla pakkasessa. Ikkunanraosta nousi tupakin savu, mankka soi ja Wunderbaum tuoksui. Jos oli rahaa mentii Succesiin kahville tai jopa kaljalle.

” Kullan huuhdontaa” ja ” Rakkaudesta 3:lle” ovat biisejä Tahiti-bändin ohjelmistosta muinaiselta 80-luvulta. Tuota viimeksi mainittua ei kyllä vissiin esitetty koskaan keikalla. Tahiti keikkaili Porvoon seudulla ja teki muutaman vierailun Hämeeseen.

Silloisissa Rock-Sm skaboissa päästiin karsinnasta pari kertaa jatkoon ja yhdellä vielä vähän pitemmälle. Silloin tuolla skaballa oli oma merkityksensä. Pari vuotta sitten porvoolainen Ödeema tuli kolmanneksi uudelleen herätetyssä kisassa. Yleensä voittajat muistettiin. En kyllä tuota viimeisintä voittajaa muista, mahdanko tietääkään. Nyt on niin paljon kaikenlaisia skaboja. Yhtä kaikki, tuo kilpaileminen oli enemmänkin stressaavaa vaikka olikin kiva päästä esiintymään. Haminan karsinnoissa basisti Ripa teippasi itsensä ylhäältä alas roudarinteipillä ja loi komean esiintymisasun. Oli pyörtyä lavalla. Päästin jatkoon kyllä.

 Janne oli kameroineen paikalla jossakin jenkkiautotapahtumassa kokonniemessä 80-luvun puolessa välissä. Autoja on videolla enemmän kuin yleisöä.heh.Mulla on tuossa sama skitta millä nykyäänkin soitan. Se on nykyään paljon pienempi mun kourassa. Kuinka ne sillä lailla kutistuu ? Guitar Labra tele. Nykyään se Nevalainen tekee Flying Finn-soittopelejä.

Tahiti-keikalla. Tuossa ei olekaan kuin yks oma biisi "Käsi käy". Hessu on rautalankamies. Eka biisi Shadowsia (jahka se saadaan käyntiin).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti